Hästar & stall

Gemenskapen som skapas genom hästar som intresse är precis lika geniunt och härligt som vilken annan lagsport som helst. Att varje dag mötas i stallet av människor som brinner för samma sak, delar samma upplevelser och livsstil är få förunnat. Hästlivsstilen i sig är en väldigt familjär och kärleksfull livsstil.

Kärlek på en annan nivå

Om du inte redan hittat ditt livs kärlek och fått uppleva hur den magkänslan är på riktigt är det svårt att sätta ord på kärlek. För alla handlar det inte om att sitt livs kärlek ska vara en mänsklig partner, många människor har sina djur som sin bästa vän och livskamrat. Hästar är ett praktexempel på djur som är människors allra närmsta livskamrat. Ståendes i sitt stall, alltid glad, kärleksfull och närvarande.

Gemenskapen i ett stall

Hästlivsstilen i sig är en dyr historia. Hästar är dyra djur att både köpa in, föda upp och underhålla. Det krävs mängder av jobbtimmar för att få allting med hästen och runt om att gå runt. Alltifrån att mocka, rida, sko, in och ut i hagen, borsta, tvätta, klippa – ja listan kan som ni förstår göras lång. I slutet av dagen tycker uppenbarligen hästmänniskorna att det är mer än värt all tid och energi som går åt. Den gemenskap som bildas i ett stall både mellan djuren och människorna blir som en extrafamilj. Intressen och kärlek sluts samman och knyter nya band. Många skapar under sina unga år i stallet sina vänner för livet och har sitt intresse för hästar flera gånger om att tacka.

Möt dina intressen via hästsidor

Utöver sina kompisar i stallet finns det mängder av människor som lever hästlivsstilen på andra orter i landet. Ett roligt sätt att möta nytt folk och knyta nya kontakter är via alla hästsidor på internet. Här delar folk med sig av tips och tricks, nyheter, problem och allmänna tankar och händelser. Det är ett väldigt bra och roligt sätt att komma i nya tankar och få ny inspiration. Idag finns det även gott om bloggar som skriver aktivt om hästlivsstilen och allt som rör branschen. Kika in på Google och leta efter hästsidor och forum för att få ta del av detta.

Att tillsammans skapa en god laganda

Under uppväxten blir stallet för många som en ”fritidsgård”. Med det sagt så är det dit man går efter skolan för att ta hand om sin häst, träffa kompisar och roa sig. För att alla ska trivas krävs det som på precis alla andra ställen i dagliga livet, ett gott upptränande och hänsyn. Inne i stallet läggs basen i många ungas uppfostran och att då omges av förnuftiga och ordentliga människor är oerhört viktigt. Överlag är det viktigt att ha en god anda i ett stall för att alla ska trivas och få känna att stallet är som ens ”andra hem”.

Om du vill driva ett stall

Till dig som går i tankarna kring att börja driva ett stall. Var medveten om tiden och energin som krävs för att få det hela att fungera. Ta in vettigt folk i ditt stall, stämningen är a och o och det kommer visa sig tydligt i längden. Hästlivstilen är en kärleksfull och rogivande livsstil, så se till att bevara det.